SOLAR- LATAUS JA SÄHKÖN SPOT- HINNOITTELUN HUOMIOIMINEN LATAUSJÄRJESTELMISSÄ

SOLAR- LATAUS JA SÄHKÖN SPOT- HINNOITTELUN HUOMIOIMINEN LATAUSJÄRJESTELMISSÄ

Aurinkosähköjärjestelmien yhteydessä on saatavissa taloudellisestikin merkittäviä etuja, kun pystyt käyttämään Solar- latausta. Nykyinen sähkö hintojen hurja nousu on lisännyt merkittävästi kysyntää älykkäille järjestelmille, joilla voidaan hallita aurinkosähköä ja autonlatausta älykkäästi.

Woltti- järjestelmään on nyt saatavilla solar- lataus sekä sähkö Spot- hinnoittelu.

Woltti- järjestelmään sisältyy auton latauksen optimointi oman profiilisi mukaisesti. Voit valita esim. UltraSaver- profiilin, jolloin lataat vain aurinko- tai tuulisähköllä. Tai voit halutessasi optimoida latausta myös hinnan perusteella. Taloyhtiö voi laskutusjärjestelmän avulla laskuttaa lataustapahtumat Spot- hinnoilla, jolloin osakkaiden asema on yhdenvertainen.

Järjestelmään sisältyy monesti myös independentti sähkön mittaus (Woltti Meter- palvelu), jolloin voit mitata esim. tuottamaasi aurinkoenergiaa Woltti- järjestelmällä tai toisaalta esim. päämittarin kuormaa ja hyödyntää kaikkea tätä tietoa latauksen optimoinnissa. Woltti Meter- palvelun erityispiirre on että se toimii irrallaan latausjärjestelmästä, mutta on kuitenkin osa pilvipalvelun kautta tapahtuvaa kuormanohjausta tai optimointia.

Olemme integroineet Froniuksen invertterit järjestelmäämme ja voit käyttää kaikkea Froniuksen tuottamaa tietoa sekä liittää järjestelmään myös halutessasi akkukapasiteettiä. Jatkamme erilaisten järjestelmien integrointia tulevaisuudessa, tällä hetkellä saadaksesi invertterisi tuottaman tiedon Woltti- järjestelmään vaadimme Fronius Symo GEN24 + invertterin ja BYD- akut. Järjestelmä toimii myös millä tahansa invertterillä mikäli Invertterin tuottamaa tietoa ei tarvita, tällöin vaaditaan vain tuotetun ja kulutetun sähkön mittaus Woltti- järjestelmän Woltti Meter- palvelulla.

Järjestelmään on mahdollista lisätä myös sähkön Spot- hinnat ja profiloida latausta myös sen perusteella. Myös taloyhtiön laskutus on mahdollista tehdä Spot hinnoittelun perusteella. Tarvitset tähän Woltti järjestelmän lisäpalvelun (Spot hinnoittelu). Tällöin taloyhtiön hinnoittelu on mahdollista tehdä esim. Spot- hinta + taloyhtiön päättämä marginaali tai kiinteä kk- kustannus (Jolla yleensä katetaan esim. latureiden ja infran asennuskustannukset)

Pääkohderyhmämme on taloyhtiöt ja yritykset ja voit säästää järjestelmällä merkittävästi. Nythän valitettava fakta on, että kaikki taloyhtiöt joutuvat ihan eri tavalla miettimään sähkön hintaa ja autonlataus on yksi isoimmista sähkön käytöistä taloyhtiöissä. Sen käyttö sopii myös ainutlaatuisen hyvin optimointiin, koska lataustehoa voi portaattomasti säätää verkkopalvelulla. Latauksen siirto eri ajankohtaan ei yleensä aiheuta minkäänlaista käytännön ongelmaa (vrt vaikka kodin sähkölaitteiden käyttö) vaan edullisella yösähköllä ladatessasi auto on kuitenkin aamulla halutusti käytössä.

Järjestelmää soveltuu luonnollisesti myös omakotitaloon, mutta vaatii mielellään ennakkosuunnittelua asennusvaiheessa sekä yleensä myös meidän asentajamme käynnin paikan päällä sekä Woltti- palvelun käyttöönoton. Myymme myös kokonaisjärjestelmiä, mutta asennuspalvelumme kattaa vain järjestelmät, joissa on aurinkosähkön lisäksi autonlatausta tai akkukapasiteettia.

Merkittäviä tulevaisuuden uusia palveluita ovat mm. Plug-and-Charge (auto tunnistautuu, ei tarvita enää RFID kortteja), VTG (V2G, Vehicle-To-Grid, auton akun käyttö energiavarastona) sekä aurinkosähkön ja muiden uusiutuvien energialähteiden hyväksikäyttö latauksessa. Teemme koko ajan tuotekehitystä näiden alueiden osalta.

V2G (tai VTG) on tulevaisuuden teknologia, joka mahdollistaa kaksisuuntaisen latauksen eli voit halutessasi ottaa auton akusta sähköä tarpeisiisi. Tällä hetkellä VTG toimii jo Chademo DC- latureissa sekä autoista Nissan Leaf on pitkään tukenut tätä ominaisuutta. Käytännössä kuitenkin teknologia on vasta kehittymässä sellaiseksi, että sillä on myös käytännön merkitystä. Luonnolisesti kun lähes kaikki autot käyttävät Type2- latausta, niin minimissään vaaditaan toimivia VTG- yhteensopivia CCS DC- latureita sekä autoja, jotka tukevat latausta (VW on julkistanut, että tänä vuonna heillä olisi tulossa VTG- tuki, mitä se käytännössä tarkoittaa ei ole kirjoitushetkellä tiedossa). Alfen on myös tuomassa latureihin akun lataustila- ominaisuuden, mikä on erittäin tärkeä myös hyödynnettäessä aurinkoenergiaa. Tämähän on toistaiseksi puuttunut AC- latauksessa OCPP- järjestelmissä.

Myymme aurinkosähköjärjestelmiin Fronius- inverttereitä, BYD- akkuja sekä Bluesun- paneeleita. Taipumattomat ja lujat aurinkopaneelit on suunniteltu kestämään Suomen rankat sääolosuhteet, ja tuotteillamme onkin pitkät tuotanto- ja tuotetakuut. Suomen olosuhteissa laitteiden toimintavarmuus ja pitkien takuiden merkitys korostuu entistään.

Kysy meiltä lisää aurinkoenergiasta, Spot- hinnoittelusta latausten yhteydessä ja autonlatausjärjestelmistä erityisesti, jos taloyhtiösi tai yrityksesi suunnittelee sellaista. Kerro toiveistasi – me löydämme ratkaisun tarpeisiisi!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.